Ontharen


Er zijn drie verschillende methodes om te ontharen bij Beautysalon Jebeau: harsen, elektrisch ontharen en laserontharen. Hierin varieert de prijs, de behandeling en de duur waarop de haren wegblijven.

Harsen

Harsen of waxen is het verwijderen van ongewenste haargroei op lichaam of gezicht. Dit gebeurt met warme hars. Het voordeel met hars is dat je de haartjes met wortel verwijderd waardoor deze pas na gemiddeld 3 tot 8 weken terugkomen. Iedere keer dat er een haartje wordt verwijderd, moet er een nieuwe dermal papilla worden gevormd (onderkant van het haarzakje). Dit zorgt ervoor dat het veel langer duurt voordat de haartjes weer terug groeien. Bovendien komen de nieuwe haartjes zachter terug en zijn fijner van structuur.

Elektrisch ontharen

Met elektrisch ontharen wordt overbeharing definitief aangepakt. Via een dun, steriel wegwerpnaaldje wordt elk haarzakje met stroom vernietigd. Deze behandeling kan alleen worden uitgevoerd bij haartjes die zichtbaar zijn. Tussen de behandelingen door kunnen de haren niet geharst of geëpileerd worden. De behandeling moet meerdere malen, in het begin vaak wekelijks, worden herhaald. Afhankelijk van de haardikte, de mate van overbeharing en het te behandelen gebied, kan de totale behandelingsduur, sterk variëren van enkele maanden tot 1 á 2 jaar. Deze behandelingen worden door veel zorgverzekeraars vergoed. Benieuwd of jij deze behandeling vergoed krijgt? Controleer dan jouw polisvoorwaarden. Vaak wordt deze manier van ontharing in combinatie met laserontharen uitgevoerd.

Laserontharen

Voor wie uitgekeken is op scheren, harsen of epileren, kan laserontharen de uitkomst zijn!  De behandeling is een snelle, effectieve ontharingsmethode. Na gemiddeld 3-8 behandelingen wordt de haargroei tot 80-90% verminderd. Houd bij deze vorm van ontharing wel rekening met je huid- en haartype. Laserontharen is niet voor blond, grijs, rood en donshaar geschikt. Handig om te weten: laserontharen kan worden vergoedt door de zorgverzekeraar!

Ontharen
Harsen Vanaf € 3,00
Elektrisch ontharen Vanaf 15 minuten/ € 25,00
Laserontharen Vanaf € 20,00

 

Comments are closed