Elektrisch ontharen

Met elektrisch ontharen worden storende haartjes in het gezicht of op het lichaam definitief verwijderd. Via een dun, steriel wegwerpnaaldje wordt elk haarzakje met stroom vernietigd.

Door het samenvoegen van gelijkstroom en wisselstroom wordt de haar met wortel en al verwarmd verweekt. Daardoor wordt het haar vernietigd en komt het nooit meer terug, met uitzondering van de haartjes in de slaapfase. Deze methode heet blenden.

De haren worden één voor één behandeld. Daarom is elektrisch ontharen een tijdrovende bezigheid. Het is dan ook niet ideaal voor grotere oppervlakten. Deze behandeling kan alleen uitgevoerd worden bij haartjes die zichtbaar zijn. Voor mensen die erg gevoelig zijn, kan gebruik worden gemaakt van Emla crème. Bovendien kan de huid na de behandeling wat geïrriteerd zijn. Daarom wordt aangeraden om na de behandeling je huid niet bloot te stellen aan zonlicht.

Deze methode wordt vaak gebruikt in combinatie met de laser. Als er nog wat storende haartjes in het gelaat of op het lichaam achterblijven die wit, donkerblond of rood gekleurd zijn dan kunnen deze haartjes met elektrisch ontharen goed worden verwijderd.

  • geschikt voor kleine oppervlakken.
  • voor een optimaal resultaat (gezicht), adviseer ik de combinatie laserontharen en elektrisch ontharen.
  • wordt in de meeste gevallen vergoedt door de zorgverzekeraar!
Wat kun je verwachten

Tijdens de behandeling voel je een klein prikje. Dit komt omdat de naald langs de haarschacht in het haarzakje glijdt. Verder voel je de warmte die in de huid ontstaat door geleiding van de stroom naar het haarzakje. Je voelt warmte, maar geen pijn. Mocht je het toch als pijnlijk ervaren, gebruik Emla crème. Verdoofd licht de opperhuid. Deze is via je huisarts te verkrijgen.

Hoe het werkt

Haargroei is geen continue proces, anders zou het oneindig blijven groeien. Het heeft een cyclisch verloop. De actieve groeiperiode (anagene fase) wordt afgewisseld met de overgangsfase (katagene fase) waarin het haar niet groeit en uitvalt (telogene fase). In de telogene fase worden de haren door de huid uitgestoten en er begint weer een nieuwe haar te groeien.

Tussen de behandelingen door mogen de haren niet geharst of geëpileerd worden. Ik raad aan om te knippen. De behandelingen moeten meerdere malen, in het begin meestal wekelijks, worden herhaald. Daarna ga je de behandeling afbouwen. Afhankelijk van de haardikte, de mate van overbeharing en het te behandelen gebied, kan de totale behandelingsduur sterk variëren van enkele maanden tot 1 á 2 jaar.  Alleen haren die in de zogenaamde anagene (groei) fase zijn kunnen behandeld worden. Helaas zijn niet alle lichaamsharen tegelijk in deze fase. Haren die in de katagene (overgangsfase) of telogene (rust) fase zijn, kunnen niet behandeld worden. Daarom is het goed om een bepaalde tijd tussen de behandeling te plannen voor een optimaal resultaat.

Ondanks lange en regelmatige behandeltrajecten kan het toch voorkomen dat een behandeling niet aanslaat. Dit kan bijvoorbeeld komen door hormonale problemen.

Belangrijkste neveneffecten van elektrisch ontharen zijn roodheid van de huid, lichte zwelling en pigmentvlekjes. Koel eventueel thuis met een koelpakking en ik adviseer zeker na de behandeling geen warme baden, intensief sporten, zon en intensieve producten (bv. scrub-microdermabrasie) enz. te gebruiken.

Prijs: vanaf 15 minuten/ €25,00

Heb je nog vragen of  wil je een intake gesprek plannen, stuur mij een app of mail. 0615129139 / 0134681118

Terug naar alle methodes om te ontharen

Comments are closed