Laserontharen met de Light Sheer Diode Laser

Voor wie uitgekeken is op scheren, harsen of epileren kan laserontharen de uitkomst zijn. De behandeling is snel, effectief en je overbeharing kan wel tot 80 á 90% verwijderd worden!

De Diode laser is ontwikkeld voor alle huidtypen. In tegenstelling tot het licht dat gebruikt wordt bij Ipl behandelingen, heeft laserlicht 1 golflengte. Het heeft een hoger vermogen waardoor je de dieper gelegen haarwortels kunt bereiken. Mensen met een lichte huid en donkere haren zijn het meest geschikt voor deze behandeling. De melanine absorbeert het laserlicht waardoor de laser optimaal zijn werk kan doen. De behandeling varieert van een paar minuten (bv. bovenlip) tot een uur of meer, afhankelijk van de haargroei en het te behandelen gebied. Omdat de laser zich richt op het pigment onder aan de haar en alleen haren die in de groeifase (anagene fase) zijn dit pigment hebben, zullen er meer behandelingen noodzakelijk zijn. Dit zijn gemiddeld 3-8 behandelingen. De tweede behandeling kan pas plaatsvinden als de volgende serie haren deze groeifase heeft bereikt. Meestal is dit na ongeveer 5-6 weken.

Hoe voelt het?

De behandeling zelf is niet echt pijnlijk, hooguit irritant. Het voelt aan alsof er een elastiekje op de huid word geknapt. De meeste klanten kunnen de behandeling zeer goed verdragen. Mocht je het toch vervelend vinden, dan kun je Emla créme gebruiken om de huid plaatselijk licht te verdoven. Breng de Emla crème 30-60 minuten van tevoren aan op de te behandelen zone en dek deze goed af met een doorzichtig huishoudfolie. Op de slijmvliezen werkt de crème al binnen 5-10 minuten. Lees bij gebruik de bijsluiter!

Na de behandeling ziet de huid wat rood - zoals na zonnebrand - en kan wat zwelling vertonen. Dit is volledig afhankelijk van het huidtype. Deze reacties verdwijnen gewoonlijk snel.

Zijn de resultaten definitief?

Je kunt een vermindering van haargroei verwachten binnen 3-8 behandelingen. Je mag uitgaan van 80% tot 90% haarreductie. 100% glad worden is niet realistisch. Helaas liggen er onder onze huid haarzakjes die slapen of dons produceren. Deze kunnen onder invloed van bv. een zwangerschap, menopauze, medicijnen, stress actief worden. In sommige gevallen zullen meerdere behandelingen nodig zijn. Je kunt jarenlang van ongewenst haargroei verlost blijven. Het kan gebeuren dat er wat beharing terug groeit maar nooit meer van dezelfde dichtheid. In dat geval heb je een onderhoudsbeurt nodig.

Wie kunnen er met de laser behandeld worden?

Bijna elk huidtype en gezichts- en lichaamsdeel kan behandeld worden met de laser. Het beste resultaat heb je wel met een zo'n licht mogelijke huid in combinatie met donkere haren. Belangrijk is dat de huid niet te donker of door de zon/zelf bruinende crème gebruind is. De haren mogen niet te dun (licht dons) zijn. Witte, grijze, blonde of rode haren kunnen niet behandeld worden.

Voor wie is de laserbehandeling bedoeld?

Voor vrouwen en mannen die overbeharing als storend ervaren. Gezicht, benen, borst, rug, oksels, bikinilijn, uitdunnen van de baard, in principe is alles mogelijk.

Voorbereiding
  • Belangrijk is om de haren 2-4 weken vóór de behandeling niet meer te harsen of epileren.
  • De huid dient zo licht mogelijk te zijn dus 2 weken voor en na de behandeling niet in de zon/ zonnebank/ zelfbruinende producten. Als blootstelling aan de zon onvermijdelijk is gebruik dan een sunblock!
  • Een dag voor de behandeling of op de dag zelf dien je het behandelen gebied te scheren.
Na de behandeling
  • De huid kan wat rood en gezwollen zijn en wat branderig aanvoelen. Deze reactie verdwijnt snel weer. Je kunt het thuis eventueel koelen met een koud kompres. Heel soms verschijnen er blaasjes of korstjes. Deze verdwijnen meestal na enkele dagen.. Tussen de behandelingen door alleen knippen of scheren.
  • Gun je huid wat rust na de behandeling. Vermijd warmte en wacht even met je deo, bodymilk of andere geparfumeerde producten.
  • Tussen de behandelingen door alleen scheren of knippen.
  • 2 weken geen zon of zonnebank op het behandelde gebied. Of gebruik een sunblock.
  • Trek de haartjes er niet zelf uit na een behandeling. Deze laten binnen 2 weken los van de voedingsbodem. Dit heeft zijn tijd nodig en is een natuurlijk proces wat je zijn gang moet laten gaan.
Vergoeding zorgverzekeraar

Behandelingen als elektrisch ontharen, laserontharen en acné worden geheel of gedeeltelijk vergoed door het merendeel van de zorgverzekeraars. Lees hiervoor wel de polisvoorwaarden van je zorgverzekeraar om te weten of deze behoort tot de groep die geheel of gedeeltelijk de behandeling vergoedt. Lees hier meer over behandelingen van Beautysalon Jebeau die vergoed worden.

 

Prijzen
Gezicht    
Bovenlip €50,00  
Kin €60,00  
Bovenlip en kin €90,00  
Tussen wenkbrauwen €20,00  
Wangen €70,00  
Kaaklijn €70,00  
Hals €90,00  
Gezicht €130,00  
Gezicht en hals €150,00  
     
Torso €95,00  
Borst €95,00  
Buik €95,00    
Buikstreepje €40,00  
Bikinilijn randjes €50,00  
Bikinilijn Brazilian €95,00  
Bikinilijn volledig €120,00  
Billen €85,00  
Bilnaad €50,00  
Oksels €85,00  
Tepelhof €50,00  
     
Ledenmaten    
Bovenarmen €75,00  
Onderarmen €75,00  
Armen €100,00  
Handen €50,00  
Vingers €30,00  
Bovenbenen €150,00  
Bovenbenen achterkant €100,00  
Onderbenen €120,00  
Onderbenen en knieën €150,00  
Tenen €30,00  
Voeten €50,00  
Hele benen €225,00  
     
Man    
Baardstreek klein €90,00  
Baardstreek groot €130,00  
Borst €95,00  
Buik €95,00  
Borst en buik €125,00  
Rug €125,00  
Billen €85,00  
Schouders €85,00  
Rug en schouders €165,00  

Voor vragen of opmerkingen kun je bellen, appen of een e-mail sturen. 
Ook tijdens een intakegesprek staan we je graag te woord. Proefstuk is GRATIS.

Terug naar alle methodes om te ontharen

Comments are closed